Hondenasiel
Home

HONDENASIEL regio Tielt

nieuwe kansen voor Hond en MensVisie:
In onze consumptie- en wegwerpmaatschappij, willen we een plaats creëren waar zowel hond als mens er gewoon mogen zijn. Onze hond is geen gebruiksvoorwerp dat gedumpt kan worden als het niet voldoet. Mensen die niet meekunnen in de ratrace, verdienen ook een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Zowel hond als mens worden bij ons niet uitgerangeerd, maar geherwaardeerd.


In het asiel willen we honden een nieuwe kans in het leven geven. Er wordt actief gewerkt aan gewenst gedrag. Elke hond wordt tevens uitgebreid getest op gedrag t.o.v. kinderen, andere dieren, gedrag in het spel, bij de voerbak,… om zo de beste match te kunnen maken met een kandidaat-adoptant.


Psychisch kwetsbare mensen krijgen in het asiel een zinvolle tijdsbesteding. Ze mogen op hun eigen tempo doen wat moet gebeuren (opruimen, eten geven, trainen, spelen, wandelen,….). Door met honden om te gaan, raak je ook geaard: je hebt contact met de aarde en de natuur. Omgaan het honden helpt om te leven in het nú. Honden gebruiken hun zintuigen, reageren heel instinctief, en houden ons zo een spiegel voor van hoe het leven ook kan zijn.


Opnieuw kansen geven wordt ook doorgetrokken in het gebruik van materialen.

De plek die we creëren getuigt van respect voor ons eigen ritme, voor het wezen dat we zijn, voor de behoeften van de hond, respect voor de omgeving waarin we leven, voor de natuur rond ons. We maken een mooie plek om te zijn.

De plaats waar de honden verblijven is zo huiselijk mogelijk. Zo kunnen honden wennen aan het verblijf in binnenhuiskennels, kan gewerkt worden aan gedrag in huis en is het voor de medewerkers en vrijwilligers aangenaam om heel vaak bij de honden aanwezig te zijn.

Er is ruimte om te spelen en te ontspannen.

Contact


Lieve Dosogne

E.  lievedosogne@telenet.be

hondenopvoeden@telenet.be

T. 0496 55 89 72