_DSC1967Lieve Dosogne (Waregem °1971)

Mijn beroepskeuze was duidelijk toen ik 5 jaar oud was: ik zou met dieren werken. Thuis hadden we een Basset Artésien Normand, ‘Bas’, waar ik mee opgegroeid ben. De hond was er om mee te spelen, te wandelen, te knuffelen. Het ‘werken met dieren’ was een vage gedachte geworden.  Uiteindelijk ben ik moderne geschiedenis gaan studeren, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en in 1996 volgde ik de instructeursopleidingen bij Martin Gaus in Lelystad. Ik deed daar ook mijn stage in het Instituut voor Gedragstherapie. Door mijn contacten in Nederland kwam ik al snel op het spoor van een echte beroepsopleiding voor gedragstherapeuten: ik had ‘mijn ding’ gevonden! In september ’97 vatte ik de tweejarige opleiding tot hondengedragstherapeut aan te Utrecht (Van Hall Instituut i.s.m. Dog Vison). Intussen volgde ik de toepassingscurssen van de Nederlandse Vereniging in Hondenopvoeding en –Opleiding (O&O), en onder meer cursussen ‘applied dog behavior’ en ‘puppy development course’ bij John Rogerson. Begin 2000 richtte ik dan De School voor Gedrag en Opvoeding van Honden op.

In 2003 kreeg ik de kans om gedurende 3 maanden te werken voor Battersea Dogshome in Londen en Old Windsor op de afdeling rehabilitation. Begin 2004 werd ik associate aan het Northern Centre for Canine Behaviour (GB) van wereld-toptrainer John Rogerson. In die hoedanigheid ga ik regelmatig naar Engeland om spreekbeurten te houden en cursussen mee te begeleiden.

Ik blijf me steeds bijscholen en mijn expertise aanvullen met aanverwante opleidingen zoals Tellington Touch (massagetechniek bij dieren).

Van 2008 tot 2014 baatte ik De Hondenlounge uit, een kleinschalige vakantie-opvang, met heel veel hondenplezier.

De motivatie van honden om bepaald gedrag te vertonen boeit me ontzettend, en meer en meer raakte ik ook in de ban van het gedrag en de motivatie van mensen. In 2010 startte ik met een opleiding Ervarings- en Lichaamsgerichte Psychotherapie. Aanvankelijk vanuit mijn eigen interesse en niet onmiddellijk met de bedoeling er ‘iets mee te doen’, maar naarmate ik verder groeide in de opleiding, werd het me duidelijk dat ik mijn ervaring met honden wilde gaan combineren met begeleiden van mensen. HoMe – Coaching voor Hond en Mens was geboren!